maanantai 12. huhtikuuta 2010

Osmoa pintaan


Taas alkoi vahaaminen. Osmocolorilla vedeltiin viikonloppu kattopaneeleja periaatteella: helpompi maassa kuin katossa. Rakensin pikapikaa kuivatustelineet väliseinärunkoihin oheisen kuvan malliin. Eihän nuo kovin kauniit olleet, mutta ajoivat asiansa. Paneeleja oli kuivumassa siellä sun täällä sekä parvella ja kuistilla. Homma eteni varsin hitaasti ja viikonlopun aikana saimme vahattua noin 400 metriä paneelia. Minna maalasi ja minä pyyhin rätillä liiat pois ja asettelin kuivumaan. Parin viikon päästä mennään taas ja sama homma jatkuu. Toivottavasti sitten tarkenee jo ulkonakin maalata.

Lauantaina meillä kävi myös vieraita. Kuusamo hirsitalojen Kuopion edustaja toi ostajakandidaatteja Niiralasta katsomaan Onkamoa. Heitä kiinnosti Onkamo samoista syistä kuin meitäkin: iso terassi ja tupa, ikkunat tuvasta kolmeen suuntaan, ja pariovet. Heidän mielestään parvi näytti isommalta paikan päällä kuin kuvissa. Mielellänihän minä paikkoja esittelin ja saimme palkkioksi erinomaisen kylmäsavulohifileen. Kuusamon mies katseli yksityiskohtia ja sanoi tunnistavansa ammattilaisten kädenjäljen jiireistä. Terveisiä vaan Reijolle ja Veijolle.


Minna muistutti, että pitää mainita keittiökaupoista. Nehän tehtiin jo alkuvuodesta, mutta en ole muistanut täällä mainita. Keittiö tulee Puustellilta ja toimitus on alustavasti sovittu juhannuksen alle. Kävimme suunnittelussa Puustellissa ja Parmassa. Hinnat olivat lopulta suurinpiirtein samat molemmissa (ehkä Puustellissa hieman halvempi), mutta Puustellin suunnitelma oli mielestämme parempi ulkonäöltään. Kaappien ovien kokoa muutettiin suunnittelun edetessä niin, että yläkaappien ovet olivat symmetrisesti samanlevyisiä. Viikonloppuna soitimme tarkat mitat Puustellin myyjälle Jyrki Jääskeläiselle. Puustellista saimme myös kaupantekijäisiksi Arabian astiaston, joka tulikin tarpeeseen. Onneksi emme olleet vielä ostaneet astioita mökkikeittiöön.

Ei kommentteja: