perjantai 27. elokuuta 2010

Sisustusvaihe päällä

Emme ole käyneet muutamaan viikkoon mökillä. Ensi perjantaina tulevat takan asentajat. Eniten hermostuttaa katon puhkaisu ja etenkin piipun pellitys. Pitäisi saada piipunpellit heti horminteon jälkeen, että reikä ei olisi pelkän pressun peitossa kovin pitkään. Pelti täytyy ymmärtääkseni saada ainakin kattotuuletuskanavan alareunaan asti (vai jopa sen päälle?) ja pellin yläreunan päälle vielä kattohuopaa.

Täällä Espoossa olemme ostaneet keittiön pöydän mökille. Pöytä on Juvin jatkettava lankkupöytä. Se on 190 cm pitkä ja siinä on kaksi 50 cm:n jatkopalaa. Pöytä ostettiin puuvalmiina ja käsitellään Juvin ystävällisen myyjän kirjallisten ohjeiden mukaan.

Ensin irrotin pöytälevyn ja öljysin sen Allbäckin keitetyllä pellavaöljyllä ensin alapuolelta ja sitten yläpuolelta. Molemmilta puolilta öljyäminen estää käyristymistä.Pöytä on tehty vanhoista lankuista yhteen liimaten ja siinä näkyy pinnassa kulumisen jäljet (en tosin tiedä ovatko ne keinotekoiset) ja madonreijät. Siihen on ajettu pintaan urat, jotka muistuttavat lankkujen saumoja. Näyttää siltä, että pintaa olisi myös poltettu.

Seuraavaksi maalasin Osmocolorin harmaanvihreällä pöydän rungon ja jalat.


Homma jatkuu pöytälevyn vahauksella huomenna Allbäckin väri- ja pellavaöljyvahalla. Näitä yhdistämällä pinta tulee kauniin ruskeaksi. Lisäksi ne ovat niin turvallisia, että pöydällä voi vaikka leipoa.

Sitten pöydän jaloista hiotaan kulmista maalia pois, jotta saadaan kulunut vaikutelma. Patina tehdään jalkoihin rätillä, jolla ylimääräinen ruskea vaha on pyyhitty pöytälevystä pois.

Ruokapöydän tuoleja olemme keräilleet kirppareilta ja jokainen tuoli tulee olemaan erilainen. Niitä täytyy myös jossain välissä maalata/vahata. Koska syksy saapuu, taloon pitää saada lämmöt päälle. Viikonlopun lukemisina on Tekniikan Maailman lämpöpumpputesti ja Sisä-Savon Sähköön on tilattu lämmityspatterit.

Ei kommentteja: