torstai 5. elokuuta 2010

Myrsky ja mylväys


Asta tuli ja meni ja vei sähköt mukanaan, mutta vain hetkeksi. Savon Voima kävi korjaamassa puun pois keskiyöllä eli jääkaappi ehti lämmetä vain vajaan vuorokauden. Puu oli korkeajännitepuolella eli esti sähkön saannin muiltakin kuin meiltä. Jos puu olisi kaatunut pari sataa metriä lähempänä meitä, prioriteetti olisi saattanut olla alhaisempi. Pahimmillaan myrsky oli kai vastarannalla ja Konnevedellä. Meidän tontiltamme ei kaatunut yhtään puuta, mutta heti rajan toiselta puolelta kaksi. Eilen kävi toinen myrsky ja emme tiedä onko mökillä nyt sähköä.

Etenemistä tapahtui siten, että portaat on nyt asennettu. Portaiden etenemä oli hieman lyhyempi kuin etukäteen arveltiin eli askelmat jäivät aika lyhyiksi syvyyssuunnassa. Kun askelmat oli kiinnitetty reisilankkuihin, käytin oheisessa kuvassa näkyvää sapluunaa reikien poraamiseen niin, että askelmat tulisivat oikeaan asentoon.

Kävin ostamassa K-raudasta liukuestetarraa, etteivät kanta-astujat liukastu alas tullessaan. Koska askelma on niin lyhyt, ei päkiälle ole oikein tilaa. Kiinnitin portaat välipohjaan kulmaraudalla, jossa oli hahlo, joka mahdollistaa välipohjan laskeutumisen. Alapäästä porasin lattiian reiät kahdelle puutapille ja varmistin kiinnityksen kulmaraudoilla lattiaan.

Rakensimme myös parvelle porrasaukon ympärille kaiteet samaan tyyliin kuin parven kaidekin oli rakennettu. Pohdinnassa on nyt, miten portaiden käsijohde tehdään. Miten korkea sen pitää olla ja mistä kohtaa portaita sitä lähdetään tekemään? Porrasaukon kohdallahan voi hyvin pitää kiinni kaiteen pinnoista.


Rakentamista jatketaan seuraavilla kohteilla: maalataan väliovet Unica Superilla valkoisiksi, asennetaan karmit, painuntavaralistat, loput kattolistat, TV-antenni, väliovet ja keittiön kaapiston listat ja viimeistellään sähkötyöt. Palohälytin piti vetää neljällä karvalla (oli jo vedetty kahdella rakenteisiin) ja sainkin ne johdot hyvin vielä piiloon rakenteisiin. Takan ja hormin asennus on myös tulossa ajankohtaiseksi parin viikon päästä.

Ohessa vielä muutama kuva Asta-myrskyn jäljistä Konnevedellä ja Voimatelin miesten kekseliäs väliaikaratkaisu.

Ei kommentteja: