maanantai 24. toukokuuta 2010

Lastujen ja sahanpurun alta paljastuu...


Ihan hyvällä mallilla oleva mökki.

Tuvassa olleet telineet käytettiin hyödyksi ennen purkamista. Korkea tila listoitettiin ja kannatinpalkit maalattiin Minnan ehdotuksesta ruskeiksi. Niistä tulikin aika hienot. Ihan ylös harjalle laitettiin leveä painuntavaralista. Päätyikkunaan tehtiin myös listoitukset ja onneksi saunalta oli jäänyt 4 maalattua koristepalikkaa. Loputhan ovat Espoossa maalattavana, mutta eipä ole tullut vielä maalatuksi. Kaikki loput listoitukset saamme tehtyä alumiinitelineiltä.

Listoja on tullut maalattua eikä ne tahdo loppua. Vielä olisi kaksi pakettia lattialistaa maalattavana. Onneksi saimme tuvan seinät myös maalattua. Jäljellä ovat siis makuuhuoneiden, WC:n ja vaatehuoneen hirsiseinät. Väliseinien hirsipaneelithan ovat jo maalatut.

Television paikasta sen verran, että on tarkoitus tuoda mökille televisio kotoa kunhan löytyy rahaa uuden ostoon kotiin. TV tulee tuvan ja aikuisten makuuhuoneen väliseinälle. Pistorasiat antennirasioineen ajattelin sijoittaa niin korkealle keskelle seinää, että ne jäävät television taakse eikä seinällä siis roiku jatkuvasti mitään ylimääräisiä johtoja. Millekähän korkeudelle seinäasennetut televisiot yleensä asennetaan?

Huomenna tulee paikalle Vesivekin edustaja tekemään arviota sadevesijärjestelmästä. Tosiasiassa se olisi pitänyt jo olla ajat sitten asennettuna, mutta vasta viime viikolla saimme maalattua otsalaudat toiseen kertaan.

Keskiviikkona hiotaan lattia ja ensi viikonloppuna minun on tarkoitus se vahata. Ajattelin vetää värin pensselillä (Osmocolorin Tumma tammi kuten saunatuvassakin) ja nyt on mietinnän alla millä amatöörin olisi helpointa vetää pintavaha: lastalla vai pensselillä?

Keittiökalusteet ovat tulossa jo viikon päästä ja ajattelin, että jos en saa koko mökkiä kolmeen kertaan vahattua, on kalusteet sijoitettava johonkin makuuhuoneeseen siihen asti, että tuvan lattia on kunnossa. Keittiön välitilasta ei olla tehty mitään päätöstä vielä, mutta ainakin minua kiinnostaisi teettää tapetti omasta valokuvasta ja laittaa siihen lasi päälle. Välitila on n 2100*500 ja tapetin hinta vain kuutisenkymppiä. Lasi saattaa sitten olla arvokaskin. Täytyypä huomenna kysäistä Joki-Lasista. Olen ottanut Saikarilta niin paljon kuvia, että eiköhän sieltä joku sellainenkin löydy, johon ei ihan heti kyllästy.

Ei kommentteja: