maanantai 17. toukokuuta 2010

Hellettä työmaalla


Päärakennus pysyi helteestä huolimatta viileänä pitkälle iltapäivään. Siellä oli mukava käydä viilentymässä maalaushommien välillä.
Menin itse jo helatorstaiksi mökille ja viimeistelin saunan listoituksia ja laatoitin saunan ja pesuhuoneen välisen tiiliseinän päädyn. Oli parempi laittaa siihen laatat, koska kiukaan suuaukko on siinä vieressä. Painuntavaralistoitukset osoittautuivat hankalemmiksi kuin luulinkaan. Naulaimella oli hankala saada listoja kattoon kiinni. Välillä oli pakko laittaa taakse apulista, johon itse lista saatiin kiinni. Tällöin kuitenkin itse lista jäi hieman erilleen seinästä. Vaan eipä tuo haitannut. Sain lopulta myös mietinnän valmiiksi ja pääsin rakentamaan saunan lasioven päälle panelointia. Siitäkin tuli ihan hyvän näköinen mielestäni. Piti vain pitää mielessä se, ettei sitä kiinnitä millään kattoon. Kiinnitys tuli oven karmin yläosaan. Ja painuntavaralista puolestaan kattoon.

Osa väliseinistä oli jo paneloitu ja lopuille oli valmiiksi sahatut maalaamattomat hirsipaneelit (kiitokset paikalliselle projektijohdolle). Nämä ja painuntavaralistat saimme helteessä maalattua. Parvelta on nyt hieman vaikeampi pudota, koska kaide on maalausta vaille valmis.
Osa hirsipaneeleista oli hieman koveria ja nyt täytyy miettiä miten ovenpielet listoitetaan vai pitääkö vielä vaihtaa suorempiin paneeleihin. Kaikkea tavaraa on ylimääräistä eli paneeleja kyllä riittäisi vaihtoonkin.

Pohdittavaa tuli myös porraspakkauksen avaamisen myötä. Portaat näyttävät olevan lakatut valmiiksi eli tässä tapauksessa väri on väärä. Mitenkähän ne saisi käsiteltyä samaan sävyyn muiden listojen kanssa? Nämä ovat asioita, joita pakettia tilatessa ei osaa ottaa huomioon. Puuvalmiinahan ne (kuten ovetkin) olisi pitänyt tilata.

Seuraavaksi jatketaan väliseinien villoittamisella ja paneloinnilla. Isä tulee asentamaan kytkinrasiat oikeille paikoilleen.

Puustellin astiastokin tuli jo.

Ei kommentteja: