tiistai 10. marraskuuta 2009

Kuvia ja sähkösuunnitelmia


Kuten edellisessä postauksessani sanoin, olemme edelleen hyvin tyytyväisiä valintaamme. Tässä hieman kuvia ulkoa ja sisältä.
Tänään tulivat sähkökuvat. Isäni on jo sähköjä vedellytkin seiniin ja kuvia on päivitetty sitä mukaa. Kun viikonloppuna huomasimme, että tupaan ei tullut pitkittäisiä hirsiä (näin oli sovittukin), jotka näkyvät Kuusamo Hirsitalojen kuvissa, päätimme, että keskelle kattoa on pakko saada kattokruunu.

Ilmalämpöpumpun sisäyksiköllekin on löytynyt paikka sisävessan oven yläpuolelta ja ulkoyksikkö tulee talon taakse katseilta piiloon. Nyt olisi vaan mietittävä tarkkaan pistorasioiden ja valokytkimien sijainnit. Lämmityksen GSM-ohjaukseen olemme suunnitelleet Telemicin ohjainta, jossa on myös palohälytin.

Ilmalämpöpumppujen tämän vuoden malleistakin on hyviä tarjouksia, mutta pitäisikö sittenkin ostaa uusin malli. Esimerkiksi Panasonicin NE-sarjassa löytyy K-Raudan tarjous 799 euroa. Tietoliikennetarpeita varten olen ajatellut WLAN-tukiasemaa, johon saisi mokkulan kiinni. Tukiasema olisi hyvä saada esimerkiksi tuvan etuseinään mahdollisimman ylös, joten sinnekin pitäisi laittaa pistorasia. Viime viikollakaan Elisan Edge ei toiminut, mutta jos saan mokkulan antennin tarpeeksi ylös, pitäisi kenttää löytyä.

Valaisinhankintojakin pitäisi alkaa tehdä. Ulos tulee kaikenkaikkiaan 10 seinävalaisinta (sauna ja päärakennus) ja ainakin kolme pollaria.

Ei kommentteja: