tiistai 10. marraskuuta 2009

Kattohuovat asennettu ja päätykolmioiden kimppuun


Molemmille lappeille on nyt asennettu palahuovat lukuunottamatta harjaa, josta puhalletaan villat kunhan alle saadaan höyrynsulkumuovi. Viime hetkellä, koska tänään tuli 5 cm lunta.

Alkuviikosta asennettiin jo valmiiksi maalaamamme otsalaudat ja huomenna käydään päätykolmioiden kimppuun. Reijo ehdotti, että päätykolmioiden eristystä pitäisi parantaa. Hirsikehikkohan on tasakertakehikko ja päätykolmiot tehdään puurunkoisina ja hirsipaneloidaan. Meillä tulee yläpohjaan 300 mm Ekovilla ja seinät ovat 180 mm lamellihirrestä. Paketin mukana tuli 150 mm villa, mutta Reijon ehdotuksen mukaan laitamme yhden 50 mm:n koolauksen lisää ja ostamme muutaman paketin 50 mm:n villaa. Näin päätykolmioihin tulee 200 mm:n eristys.

Ennen kuin päästään sisäpuolelle asentamaan höyrynsulkua ja paneeleita, täytyy koolata lattia ensin. Sen jälkeen tehdään vanerista väliaikainen lattia.

Täytyy sanoa, että päärakennus alkaa näyttää todella hienolta. 180 mm hirsi on jykevän näköistä ja tuvasta tulee todella korkea ja tilaakin on paljon. Itse asiassa tupa+keittiö on isompi kuin Espoon talomme olohuone+keittiö. Tuvassahan siellä pääasiassa oleskellaan.

Tuntuu uskomattomalta kuinka nopeasti talo valmistuu kun töissä on ahkeria miehiä.

Ei kommentteja: