sunnuntai 23. elokuuta 2009

Sisäkatto valmiina ja ovet lukossa


Sisäkaton panelointi on nyt valmis tuvan ja saunan puolella. Sisustuslehtien "savusaunatunnelma" löysi tiensä meidänkin saunaan. Kattopaneelit maalattiin Liberonin spriiliukoisella tussil... eikun maalilla. Päälle vedettiin parafiiniöljy, joka oli alunperin tarkoitettu lauteisiin, mutta ostetaan lauteisiin uudet öljyt. Seinät on tarkoitus mustata myös.
Toissa viikonloppuna asensimme myös ovet. Isä teki samantien ovillekin vuorilaudat ja nyt sauna alkaa jo näyttämään saunalta. Ovet tilattiin kirsikan värisinä kun saunan väri ei ollut vielä tilatessa selvillä ja ei ole oikein vieläkään. Toivottavasti ovet sopivat lopulliseen väritykseen. Ovien yhteydessä tuli esille puute toimituksessa. Heloista puuttui sisäpuolelta nupit ja niiden peitelevyt. Onneksi puute ei ollut kriittinen ja osien pitäisi olla jo matkalla. Tähän astihan muita puutteita on ollut vain tuulensuojapaperin kiinnitysrimat, jotka nekin hoituivat hienosti paikallisesta Rautiasta.
Ensi viikolla tehdään saunan laatoitukset, piipun peltien asennus ja toivottavasti takan muuraus. Takka on jo saapunut ja muurareita odotellaan. Emme ole itse paikalla pariin viikkoon joten seuraavalla käynnillä on odotettavissa suurta edistymistä. Toivottavasti pääsemme öljyämään ja asentamaan lämpöhaapalauteita. Iki-kiukaaseen täytyy hommata kivet ja pääsemme kohta kylpemään.
Jo on aikakin sillä päärakennuksen rakentamisen valmistelut alkavat myös ensi viikolla.

Ei kommentteja: