sunnuntai 23. elokuuta 2009

Onkamo

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, päärakennuskin tulee Kuusamo Hirsitaloilta. Itse asiassa meille asia on ollut selvä jo vuoden ajan. Kuovi-sauna oli eräänlainen testi, jolla testattiin toimittajan toimitusvarmuutta :-). Totta kai kävimme läpi muidenkin toimittajien mallistoja, mutta ei löytynyt Onkamon voittanutta. Siinä oli mielestämme valmiina kaikki mitä halusimme eikä mitään tarvitse lisätä tai muuttaa. No, ehkä pienempää makuuhuonetta kasvatetaan sisävessan kustannuksella.
Onkamo tulee 180 mm:n lamellihirrellä ja ensi viikolla pitäisi tulla piirustukset, että saadaan lupa hakuun. Syitä, jotka johtivat Onkamon valintaan on esimerkiksi seuraavat: iso tupa korkealla sisäkatolla, kaksi makuuhuonetta ja parvi ja iso terassi kolmella puolella taloa. Terassia on reilu 60 m2, josta osa katettua.
Pyysimme toimituksen kahdessa osassa talven varalta. Viikolla 40 tulee hirsi- ja runkotoimitus. Sisätarvikkeet, kuten paneelit ja lattiat, tulevat sitten myöhemmin sovittuna ajankohtana. Ovet ja ikkunat tulevat suoratoimituksena viikolla 42. Otimme päärakennukseen 300 mm Ekovillaa asennettuna yläpohjaan niin ei tarvitse lasivillojen kanssa pelata. Tarkoitus on saada Onkamo säältä suojaan talveksi ja jatkaa sisähommilla ensi keväänä omalla porukalla.

Ei kommentteja: