maanantai 10. elokuuta 2009

Sisähommia


Koska loma on jo ohi ja "oikeat" työt ovat alkaneet, työmaalla ei enää tapahdu samaa vauhtia kuin loman aikana. Viime aikoina siellä on kuitenkin tehty seuraavaa: saunan ja pesuhuoneen höyrynsulku ja katon koolaukset on asennettu.
Halusin, että talvellakin saunan saisi äkkiä kuivaksi. Asensimme siis katolle huippuimurin. Koska ilmastointiputkille oli vähän tilaa, teimme kotelon saunan ja pesuhuoneen väliselle putkelle tuvan puolelle. Teimme sisäkaton alaslaskun kurkihirren ja väliseinän väliin ja ilmastointiputki mahtuu nyt sinne hyvin. Saunan sisäkaton ylimpään kohtaan tein myös kotelon, joka kuitenkin on niin korkealla, että siihen ei vahingossakaan lyö päätään. Nyt vasta huomasin, kuinka matala sivuseinä oikeastaan on. Ylin laude täytyy tietenkin tulla sivuikkunan alareunan alapuolelle ja tuntuu, että aika matalalle tulee...

Ulkopuolella ilmettä antavat nyt ikkunoiden vuorilaudat. Minna maalasi ja isä teki laudoituksen. Saunan väritys saattaisi olla ihan kiva harmaana, valkoisin vuorilaudoin. Lahden moottoritien varressa on vanha, harmaa hirsitalo, jossa on valkoiset vuorilaudat ja keltamullan värinen päätykolmio.
Ikkunoita asennettaessa karmiruuvit piti vaihtaa lyhyempiin. Ensin ostetut ruuvit menivät karapuun läpi hirteen asti. Nyt ruuvit on vaihdettu.

Jäljellä olevia hommia ovat seuraavat:
Saunan ja pesuhuoneen tiiliseinän pinnoitus (nähtävästi laatoittamalla). Haluaisin kiukaan taakse "kiviseinää", mutta asuntomessuilla sisustuskivilaatat maksoivan noin 90 euroa neliö. Kuulin tosin tänään, että niitä voisi saada 65 eurollakin. Menekki saunan puolelle on n. 6 m2.
Saunan ja pesuhuoneen lattian tasoitus, vesieristys ja laatoitus.
Saunan ja pesuhuoneen katon panelointi ja värjäys.
Takan muuraus (kuuluu Anja-takan hintaan) ja tuvan puoleisen väliseinän rappaus antiikkilaastilla. Tämä tapahtuu toivottavasti ensi viikolla.
Tuvan lattian koolausten asentaminen, villoitus ja lattialaudoitus.
Piipun peltien asennus.
Ikkunoiden tippapeltien asennus.
Tuvan lattian vahaaminen Osmocolorin Vanha tammi -sävyllä.
Sähköasennukset.
Ikkunoiden sisäpuolien vuorilaudat.
Ovien asentaminen.
Lauteiden asennus. Todennäköisesti ostan Puukeskuksesta valmislauteet, jotka ovat tehty lämpöhaavasta. Asuntomessuilla huomasin, että öljytty lämpöhaapa on kauniin ruskeaa.
Lopputarkastus.
P.S. Viime viikolla teimme kaupat Kuusamo Hirsitalojen kanssa päärakennuksesta. Päärakennukseksi tulee Onkamo, eli blogi jatkuu vielä ainakin talven yli. Lupa pitäisi laitta pikaisesti hakuun.

Ei kommentteja: