sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Jouluvisiitti


Kävimme jouluna katsomassa missä vaiheessa rakennus on. Saunatuvassa lämmitimme hieman takkaa. Työt oli saatu juuri siihen pisteeseen kuin alunperin suunnittelimmekin. Nyt ei tarvitse murehtia talven aikana mistään ja rahanmenokin loppuu vähäksi aikaa.

Tilasin sisään tulevat rakennustarvikkeet pääsiäistä edeltävälle viikolle. Pääsiäisenä on tarkoitus vahata Osmocolorilla kattopaneelit, jotta niitä ei tarvitse katossa maalata. Yleensä kai lattia tehdään vasta viimeiseksi, mutta taidamme tehdä sen seuraavaksi, koska muuten olisi aika hankala viritellä telineitä sisään kattohommia varten. Lattia on vaan sitten suojattava kunnolla ettei tule kolhuja.

Saunatuvan lattiasta viisastuneena päätin hioa lattian kunnolla. Saunatuvan lattiaanhan jäi "karheaa" oksakohtiin. Puun syyt nousivat esiin ja tuntuvat nyt sukassa. Täytyy kysellä paikkakunnalta lattian hiojaa. Ennen lattiantekoa on tietysti asennettava höyrynsulku lattiaan. Olisi helppoa asentaa höyrynsulkua sitä mukaa kun lattia etenee, mutta Reijo haluaa käydä tarkistamassa höyrynsulun ennen kuin se peittyy lattian alle. Etenkin limitykset ja teippaukset on tehtävä huolella. Limitys viedään aina lattiakoolauksen toiselle puolelle niin, että lattialauta painaa osaltaan muovia koolausta vasten tiiviiksi.

Tällä hetkellä sisällä täytyy kävellä varovasti sillä ei parane astua ohi koolauksesta. Muuten koko ukko putoaa lattian läpi ja tuulensuojapahvi menee pohjasta rikki. Ekovillamies oli jo pudonnut lattian läpi kerran.


Ei kommentteja: