torstai 24. joulukuuta 2009

Tauko alkaa rakentamisessa


Viimeisen kuukauden aikana rakennusmiehet ovat olleet välillä muuallakin töissä mutta kuten aiemmin arvioimme päärakennus saatiin jouluksi siihen kuntoon kuin sovittiinkin. Päärakennus on nyt ulkopuolelta maalausta lukuunottamatta ainakin suurin piirtein valmis.

Viimeiseksi Reijo ja Veksi laudoittivat kuistin, tekivät ulkoportaat ja asensivat kuistin kaiteiden runkotolpat. Kaiteista tulee 70 cm korkeat ja se tarkoittaa sitä, että "pudotuskorkeutta" on hieman pienennettävä mullalla, että saadaan rakennusmääräykset täytettyä. Matala ja kevytrakenteinen kaide keventää ulkonäköä eikä kuistista tule niin synkkä kuin perinteisten hirsimökkien hirsikaiteiden kanssa.

Katto on myös nyt täysin vedenpitävä ja onneksi lumi tuli niin myöhään, että siitä ei ollut haittaa harjan huopien asentamisen aikana.


Sisällä ovat väliseinärungot pystyssä niin että kevällä päästään paneloimaan seiniä ja kattoa. Lisäksi työmaalla tehtiin rakennetarkastus, jossa olivat mukana sekä eläkkeelle jäävä rakennustarkastaja, että uusi viranhaltija. Rannassa kävi kaivinkone tekemässä tilaa veneilylle. Kiviä on nyt siirretty syrjään ja jonkunlainen poukama kaivettu veneelle. Oli parempi tehdä se nyt, jos kesällä tehdään rantaan puusta terassia. Senjälkeen olisi hankala ajella kaivinkoneella terassin yli rantaan. Lisäetuna vesi ehtii kirkastua talven aikana niin, että kesällä päästään uimaan.

Savon Voimalta tuli vihdoin 6000 euron liittymismaksulasku, josta tosin tulee viivästymisen vuoksi 930 euroa palautusta.

Joulun jälkeen sunnuntaina pääsemme vihdoin itse paikan päälle katsomaan miltä rakennuksella näyttää. Talven aikana blogiin tulee todennäköisesti asiaa vain hankinnoista. Esimerkiksi keittiön hankinta alkaa olla käsillä. Täytyy ottaa viikonloppuna mittoja. Olohuoneen kalusteet tulikin jo hommattua ja ne vievät nyt tilaa Espoossa.

Ei kommentteja: