maanantai 5. lokakuuta 2009

Toissa viikonlopun työlista


En ole pariin viikkoon ehtinyt päivittää blogiani, mutta toissa viikonlopun työlista oli optimistisesti laadittu. Seinä saatiin vahattua ja muutamat ikkunan sisäpuoliset vuorilaudat asennettua. Suuri takapakki johtui kuitenkin liian innokkaasta silikonin levittäjästä. Isäni oli ostanut mustaa Kiillon liimamassaa, jota oli sitten laittanut laattasaumoihin.

Mustasta saunastahan tässä blogissakin on puhuttu, mutta teknisesti ottaen saunassa ei ole mikään paikka aivan musta, paitsi tietenkin se liimamassa, jota raaputeltiin toissa viikonloppuna saumoista pois. Emme siis saaneet asennettua kiuasta, lauteita emmekä silikoneja vaan meidän piti tulla uudelleen seuraavana viikonloppuna. Saimme kuitenkin yövyttyä ensimmäisen kerran ja silloin tuntui siltä kuin meillä nyt oikeasti olisi oma mökki. Oli tähtikirkas yö ja pelkkä kynttilänvalo saunatuvassa. Ruoka lämmitettiin takassa.

Kia oli myös mukana ja öljysi lämpöhaapalautoja, joista on tarkoitus tulla lauteille selkänojat. Samalla arkisin jatkui Onkamon perustusten rakentaminen. Anturat peitettiin soralla ja sora tiivistettiin. Soran päälle tuli Finnfoam jonka päälle lisää soraa. Pilarit tasoitettiin laastilla ja muuraustyöt saatiin tontilla päätökseen. Muuraamatta on tietenkin vielä päärakennuksen takka ja hormi, mutta siitä myöhemmin.

Sähkö on myös vihdoin tulossa, vasta langattomasti tosin. Viimeinen pylväs on jo pystyssä tontillamme ja toivottavasti langatkin tulevat pian. Sopimuksessa sähkön piti olla jo valmiina heinäkuun loppuun, mutta sekavat maanomistussuhteet viivästyttivät tarvittavien lupien saamista.

Ei kommentteja: