maanantai 5. lokakuuta 2009

Kiuas pystyssä ja silikonit saumoissa

Perjantaina saavuimme iltakymmeneltä kylmään mökkiin. Takkaan tulet ja peiton alle. Onneksi lauantaiksi mökki oli jo lämminnyt niin, että siellä tarkeni olla sisävaatteissakin. Sunnuntaina satoi lunta.

Viime viikonloppuna saimme vihdoin silikonit saumoihin ja kiukaan ladattua kivillä. Otsalamppu oli hyödyllinen apuväline sähköttömällä työmaalla. Vaimoni teki huolellista jälkeä silikonipuristimen kanssa ja saimme vihdoin vesipadan ja kiukaan paikoilleen. Kiukaaseen meni 200 kiloa kiviä, vaikka esitteessä luki 180. Kiuas myös lämmitettiin ensimmäisen kerran, että saatiin rasvat poltettua pois.Iki-kiuas oli tietenkin sillä aikaa julkaissut uuden mallin, joka pikaisella silmäyksellä näyttää tyylikkäämmältä kuin Semi-Ikimme.

Viimeksi vahattiin myös lisää listoja. Saunatuvan puolella isäni löi loput ikkunan ja oven vuorilaudat kiinni. Kattolistat ovat vielä asentamatta ja nyt pohdinnan alla on kattolistojen kiinnittäminen päätyseinien osalta ottaen huomioon painuminen. Seinään listoja ei taida kannattaa laittaa kiinni, mutta mitenkäs ne kattoon laitetaan? Lista on 15*95 mm ja tuntuu, että pysyyköhän ne kiinni jos ampuu viistoon listan läpi kattoon? Tässä vaiheessa huomattiin, että ovi olisi saanut jäädä valkoiseksi, mutta kun oli kova paine saada väri päätettyä ja ulkoseinien värikään ei ollut vielä silloin tiedossa (eikä taida olla vieläkään). Nyt se on sitten kirsikan värinen.

Laitoin myös ensimmäisen rosteritippalistan seinälle nousevan lattiakaakelin muodostaman pykälän päälle. Olisin laittanut kaikki, mutta akkuporasta tyhjeni akku ja laturi oli Suonenjoella.

Onkamon hirsipaketti saapui tänään maanantaina. Nyt tontille on tullut vasta osa tavarasta, koska halusimme, että sisäpuolen puutavara tulee myöhemmin. Säilyy sitten paremmin kuivana. En ole pakettia itse vielä nähnyt, mutta tila on nyt pihassa kortilla.

Pystytys alkoi puoliltapäivin ja iltaan mennessä oli kuulemma jo viisi hirsikertaa seinissä. Kohta hirsiä ei enää saa maasta käsipelillä nostettua paikoilleen joten taloa kolmelta puolelta ympäroivät terassit saavat toimia alustana. Terassin runkoa on siis alettava tekemään saman tien. Toivottavasti sää suosii pystyttäjiä ja myös meitä ensi viikonloppuna. Tarkoitus on vielä saada otsalaudat maalattua ennen asennusta. Sauna pitäisi saada äkkiä viimeisteltyä, koska päärakennuksessa alkaa olla enemmän hommaa.

Ei kommentteja: