torstai 24. syyskuuta 2009

Viikonlopun työlista

Saunan viimeistely jatkuu huomenna. Isäni on saumannut saunan lattian luonnonkiviboordin ja laittanut silikonit lattianrajaan ja kulmiin. Lisäksi peltisepältä on tilattu rosterinen tippalista suojaamaan seinälle nousevan lattialaatan yläreuna roiskeilta. Myös takka on nyt viimeistelyrapattu ja valmis käyttöön. Onhan sitä jo muutaman kerran pitänyt lämmittääkin. Saunatuvan ja saunan ikkunoiden ja ovien sisäpuoliset listat olivat mukana Espoossa vahattavana. Nyt värikin tuli parempana, koska pyyhin vahan pois vasta sen hieman kuivuttua. Näin lattiakin olisi tullut paremman väriseksi, mutta en ymmärrä kuinka lattian olisi voinut ensin antaa kuivua hieman ja sitten sinne olisi tepasteltu pyyhkimään ylimääräisiä vahoja pois?

Viikonloppuna on tarkoitus vahata saunatuvan viimeinen seinä. Asentaa valmiiksi vahatut ikkunoiden ja ovien sisäpuoliset koristelistat, asentaa lauteet ja saunan lasiovi, koota kiuas ja asentaa pata, asentaa rosteriset tippalistat, ja yöpyä ja saunoa ensimmäisen kerran.

Lasioven asennus pohdituttaa eniten etukäteen. Kuinka karmi kiinnitetään hirsiseinään, koska tässä kohtaa ei ole karapuuta (karmi tulee siis suoraan hirsiseinään kiinni)?

Ei kommentteja: