torstai 13. lokakuuta 2011

Keittiön välitilasta tuli upea

Tapetoin ensimmäistä kertaa elämässäni. Ajattelin, että tästä on hyvä aloittaa, koska vuodat olivat vain muutaman kymmenen sentin pituisia. Hyvinhän se meni. Lasit leikattiin Suonenjoella Joki-Lasi Tiitisellä. Sieltä lasit lähtivät tehtaalle karkaistavaksi. Toimitusaika oli muistaakseni nelisen viikkoa eli asennus meni loppukesään. Joki-Lasi Tiitisestä ostin myös listat, joilla lasit kiinnitettiin yläreunastaan kiinni seinään.
Ennen lasien tilaamista yritin mittailla kuinka iso rako keittiötason ja seinän väliin jää. Väliin tuntui silloin mahtuvan 4 mm:n naula. Otin kuitenkin varman päälle ja tilasin 6 mm paksun lasin. Kun lasit vihdoin saapuivat, huomasin, että 6 mm:kin lasi saattaisi sopivalla säällä valahtaa tason ja seinän väliin. En uskaltanut ottaa riskiä vaan ostin Bauhausista lasin alaosaan sopivan alumiinisen U-listan, joka oli niin leveä, että ei olisi pelkoa lasin putoamisesta seinän väliin. Lista ei tietenkään ollut yhtä hieno kuin pelkkä lasi lepäämässä tasolla, mutta se tuo mielenrauhaa. Koska lasi on viidessä osassa, laitan vielä saumoihin silikonia, ettei rasva pääse lasin ja tapetin väliin.
Itse kuva tuo kesäisen tunnelman keittiöön talvellakin. Välitilaratkaisu ei tullut sen kalliimmaksi kuin perinteinen laattaratkaisu olisi tullut. Todennäköisesti tästä tuli halvempi ja asennus ainakin sujui helpommin.

Ei kommentteja: