sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Saunakaupat tehty


Saunaksi valikoitui tyypillinen perussauna. Olisi markkinoilla ollut komeampiakin, mutta ajattelimme, että koska saunan paikka on hankala, on parempi ottaa perinteinen, pohjaltaan neliönmuotoinen sauna. Tilasimme Kuusamo Hirsitaloilta 25 neliön Kuovi-saunan.
Halusimme erillisen pesuhuoneen siksi, että saunan kuumuus ei häiritsisi peseytymistä. Toisaalta, jos pesuhuone ja sauna olisi samassa, olisi lauteilta paremmat näkymät järvelle. Kaveriperhe on juuri rakennuttanut Nuuksioon saman kokoisen saunan ja kävimmekin siellä tänään mittailemassa ja miettimässä parannuksia pohjaan. Nuuksion käynnillä huomasimme, että tarvitsemme Kuoviin toiset rappuset kuistin eteläpäähän, koska suoraan edessä olevia portaita on hankala käyttää jos saunalle tullaan mökin suunnasta. Toinen idea oli ovi pesuhuoneesta saunatupaan. Tällä hetkellä piirustuksissamme ei ole ovea, eli käynti on terassin kautta. Tämä voi olla talvella hankalaa.
Seuraava ongelma onkin mökin ja saunan värit. Kiertelimme tänään myös Pikkalassa, jossa tiesimme olevan paljon hirsitaloja. Musta saunan värinä kiehtoo, mutta ongelmana on sitten mökin väri. Emme haluaisi mökistä mustaa emmekä vielä tiedä mikä väri sopisi samaan pihapiiriin mustan (tai tummanharmaan) saunan kanssa.
Nyt on myös tullut sähköliittymäsopimus allekirjoitettuna takaisin Savon Voimalta eli mökille tulee nyt varmasti sähköt.
Kuvassa tonttimme järveltä päin.

Ei kommentteja: