sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Ostamalla ajoissa säästät?

Koska vastaavaa mestaria ei ole vielä valittu, minun on vaikea tietää mitä kaikkea mökki/saunapaketin lisäksi työmaalle pitäisi hankkia. Siispä olemme lähteneet listaamalla olennaiset. Listalla on tällä hetkellä muun muassa kompostikäymälä, erotteleva kuivikekäymälä, muuripata ja kiuas. Biolanin tuotteet ovat järjettömän hintaisia, mutta uskon, että ostamalla Biolanin kompostikäymälän säästän joka tyhjennyksellä Koskenkorva-pullon hinnan. Lankomiehen appiukko kuulemma tyhjentää perinteisen huussinalusen kossupullon avulla. Toivottavasti Biolanista tulee ulos valmista multaa ilman sattumia.
Sisälle on tarkoitus laittaa Biolanin erotteleva kuivikekäymälä. Sauna ja pesuhuone tulevat olemaan erikseen joten pesuhuoneeseen tarvitsemme muuripadan. Minulla itselläni ei ole mökille suuria vaatimuksia, mutta haluan saunaan Iki-kiukaan. Mini-Iki näyttää riittävän ja toivottavasti sen lämmitykseen ei mene tuntia niin kuin Original-Ikiin menee.
Osa hankinnoista on jo tehty. Keittiöön ostimme pesualtaan Suomenojan K-Raudasta mielestämme edullisesti. Sitten pyysimme tarjoukset molemmista Biolaneista, muuripadasta ja kiukaasta. Bauhausista sanottiin, että Biolanilla on hinta hintalapussa eli siitä ei tullut alennuksia. Kysyimme tarjoukset myös Suomenojan K-Raudasta, Suonenjoen Rautiasta ja Suonenjoen Agrimarketista. Agrimarketin pihalta löytyi vertailumme selvästi halvin kuivikekäymälä (299 euroa) ja sen vuoksi kokonaisuutena Agrimarketin tarjous oli halvin. On merkillistä miten kompostikäymälän, joka on erinomaisen kallis, hinta mahtui kyselymme perusteella parinkympin sisään. Lisäksi kompostikäymälän hinta on melkei satasen kalliimpi kuin Biolanin kompostorin hinta, vaikka kompostorissa on sentään huipputekniikkaa lämpömittarin muodossa. Muuta eroahan niillä ei käytännössä ole. Myös Iki-kiukaan hinta on käytännössä vakio eri myymälöissä. Suuria säästöjä emme siis ole ajoissa ostamalla vielä tehneet.

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Taitaa tällä hetkellä olla niin, että parhaan säästön saa aikaan, kun ostaa myöhemmin.