keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Pulinat pois

Tässä blogissani on tarkoitus seurata ja dokumentoida kesämökkihankettamme Rautalammilla Pohjois-Savossa. Tarkemmin sanottuna Niiniveden rannalla Saikarilla. Kesämökkihaaveet saivat tulta keväällä, kun Rautalammin kunta muutti rantakaavaa niin, että vapaa-ajantontteja siirrettiin varjon puolelta Tervolanlahdelta auringonpuolelle Västinniemen eteläosaan. Samalle rannalle, jossa vanhemmillani on jo mökki erinomaisella paikalla. Innosta puhkuen teimme tarjouksen mielestämme parhaasta tontista... ja hävisimme sen tontin neljällä tonnilla. Ainakin itseltäni haaveet mökistä haihtuivat sen siliän tien.
Oli kuitenkin otettava lusikka kauniisen käteen ja tarjottava parhaan tontin vieressä olevasta tontista uudella kierroksella. Tällä kertaa tärppäsi ja voitimme tarjouskilvan ylivoimaisesti... :-) Joissakin asioissa tämä saamamme tontti on parempi kuin häviämämme: tuuli ei puhalla sinne samalla voimalla kuin toiselle tontille ja tämä on kaavassa reunimmainen tontti. Toiselle puolelle ei siis tule lisää kesäasutusta.
Ensimmäinen erä siis hävittiin ja toinen voitettiin ylivoimaisesti. Pulinat pois ja hommiin.

1 kommentti:

Terhi kirjoitti...

Kiitokset jo tässä vaiheessa blogistasi! Rakennamme parhaillaan Kuovia (hirret pystytettynä) ja montaa asiaa pohtiessa olemme kurkistaneet miten asia on teillä ratkaistu. Juuri nyt mietimme saunan oven yläpuolta... Siitä en ainakaan vielä löytänyt mitään kuvia. Tuliko oven päälle seinää ja mistä materiaalista sen teitte? Kuvia valmiista saunasta, sisältä ja ulkoa olisi mukava nähdä.